Filter
 • Hämta din fiber bredbandsutrustning

  Nu är det dags att hämta ut din bredbandsutrustning från telia.

  Utrustning att hämta

  • Mediaomvandlare
  • Router
  • Två TV-boxar
  • Installationsbeskrivning

  Du hämtar ovanstående utrustning vid Gotlands Försvarsmuseum Onsdag 2014-10-15 kl 16:00-18:30 (intressant föredrag om militära flyget på Gotland börjar 18:30) eller Söndag 2014-10-19 kl 11:00-13:00 (restaurang och museum öppet).

  Att medföra

  • Något att ta hem sakerna i (fyra mindre paket)

  Att kunna

  • Din fastighetsbeteckning

   

 • Tingstäde Fiber informationsblad 2014-10-05

  Hej alla fibervänner.

  Söndagen den 5 oktober var det ett 60-70 talet medlemmar som hade hörsammat kallelsen att komma till Försvarsmuseet och där på plats få den senaste informationen angående fiberprojektet i Tingstäde.

  Där på plats fick vi genom Telias representant Roger Erixons försorg, information angående den stundande inkopplingen av det kommande tjänsteutbudet från Telia. Mycket av de frågorna som avhandlades kommer vi att behöva tid för att smälta och att ta till oss.

  Nu gäller det för oss samtliga att få till betällningslappen så att Roger Erixon på Telia kan göra det som han ska göra vid driftssättningen av nätet. Fyll i beställningsformuläret och lämna till Kjell Skalberg, Mjölkgatan 14 (i hans postlåda) SENAST DEN 20:E OKTOBER vill vi ha in lapparna så att vi kan lämna dessa vidare. Om det nu är något som är oklart och det finns det nog säkert så ring till oss eller ta kontakt med Teliabutiken på Adelsgatan i stan så löser vi det mesta.

  Med förhoppningen att vi snart är i mål och att vi alla ska få något för vår investering.

  Styrelsen.

  icon TFF Telia kollektivavtal beställningsblankett

 • Tingstäde Fiber informationsblad 2013-10-07

  Hej fibervänner

  Så var det då dags att sprida lite information kring projektet med fibern.

  Grävning på egen tomt

  Styrelsen har beslutat att vi lämnar fritt fram för att tomtägare själva gräver in fiberslangen inkl. signalband och som ersättning lämnar föreningen en ersättning om 500kr+ 20kr/löpmeter. Detta gäller från överlämningspunkt vid tomtgräns till huset. Det blir då enklare för de tomtägare som har en tomt där man inte vill ha in en grävmaskin.
  OBS! om man nu råkar ha det så att vi ska mata flera hus efter sig så gräver naturligtvis föreningen den ”stamledning” som då behövs. Och med så lite åverkan som det är möjligt.
  Ta kontakt med din områdesansvarige för mer information.

  Tidsplan

  Upphandlingen av gräventreprenör är genomförd och styrelsen har valt Schybergs gräv för att gräva ner fiberkabeln.
  Grävstart beräknas att ske förhoppningsvis under de sista dagarna under detta år.


  Markavtal

  Det finns fortfarande markavtal  som ska tecknas och lämnas in, om du känner att du har ett sådant som inte är påskrivet, ta kontakt med någon i arbetsgrupperna  (områdesanvarig) så vi får ordning på alla avtal.

  Ekonomi och medlemmar

  Vi följer budget, men vi ser gärna att fler ansluter sig. Ju fler medlemmar desto bättre blir ekonomin i föreningen.
  Än är det inte försent att ansluta sig, men vi kommer att sätta ett slutdatum när vi kommer fram lite längre i projekteringen och närmar oss grävstart.

  Arbetsgrupper

  Två nya arbetsgrupper har bildats: en som tittar över alla markavtal, och så har en grupp till uppgift att skaffa fram mer information angående tjänsteutbudet som vi ska fylla fibern med. Telia, Bredbandsbolaget eller IP only.

   

  Styrelsen önskar alla en skön höst 

  På återhörande                            

Annonsplats

BME - Webbyrå

BME - Webbyrå

Vi bygger hemsidor som passar dina behov - allt från enkel presentation till avancerad e-butik. Vi utför alla uppdateringar utan att krångla till det. Inga komplicerade avtal och alltid till ett fast...

Läs mer

Lummelunda Paintball

Lummelunda Paintball

Är du uttråkad och rastlös? Behöver du lite mer action i tillvaron? Då kanske paintball kan vara något för dig! För dig som inte visste det så har vi Gotlands kanske...

Läs mer

Kaffewelt

Kaffewelt

Kaffewelt tar den europeiska kafferevolutionen till Sverige! Vi säljer kaffeautomater med portionsförpackat kaffe med fokus på Philips Senseo®. Vår ambition är att sprida Senseo® konceptet till Svenska hushåll och arbetsplatser, tillsammans med...

Läs mer

Sponsorer & samarbetspartners

Region-gotland-375Leader GotlandTelia

Go to top