Filter
 • Årsstämma avklarad

  Den 27 april höll Tingstäde Fiber ekonomisk Förening årsstämma i Gotlands Försvarsmuseum. Vi hade god uppslutning denna soliga dag.
  Hela 36 röstberättigade medlemmar valde att närvara på stämman.

  Med klubba i hand så lät Kjell Kyllenstjärna leda oss igenom dagordningen för denna årsstämma assisterad av sittande styrelse. 
  Hela mötet finns protokollfört och går att ladda hem här nedan.

  icon Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013.

  Årsavgiften

  Årsavgift fastställes till att ligga kvar på 100 kr. Inbetalningsuppgifter kommer att skickas som e-post och läggas i lådan. Det kommer även att dyka upp information om detta på hemsidan inom kort.

  Styrelse fick förnyat förtroende

  Ordförande

  Ulf Andersson

  Styrelseledamöter

  Kjell Skalberg
  Ivar Lindstedt
  Steve Nilsson
  Thomas Pettersson
  Gunnar Hederstedt
  Rikard Widén

  Som revisorer valdes Siv Örnevik och Marielle Cederblad valdes som revisorssuppleant.

 • Ni missar väl inte vår årsstämma nu på söndag den 27 April!

  Gotlands Försvarsmuseum

  Hej på er fibervänner!

  Nu på söndag den 27/4 håller vi i vår årsstämma i Gotlands Försvarsmuseum kl. 15:00.

  Dagordning finns att ladda ner i *.pdf fomat här nedan.

  icon TFF Dagordning årsmöte 2014-04-27

  Föreningen bjuder alla på fika, men för den som vill ha en ordenlig bit mat i magen så kan vi rekommendera att ni tittar förbi lite tidigare då det serveras söndagslunch mellan 11-15.

  Söndagslunch på Gotlands Försvarsmuseum 27/4 

  Läs mer om söndagslunchen

  GFM-kocken Rolle Ringwall erbjuder nu på söndag en två-rätters-meny för 95:-.

  Entrecôte med hemgjord bearnaise och dessert.

  Vin, öl eller alkoholfritt finns att köpa till.

  Förboka gärna bord 0498-27 43 57, gotlandsforsvarsmuseum@telia.com

  Välkommen till bords söndag 27 april mellan 11 och 15.

  end faq

  {accordionfaq faqid=accordion3 faqclass="blitzerfaq plus3 headerbackground headerborder contentbackground contentborder round9" active=item3}

 • TFF - Nyhetsuppdatering

  Då vi nu kommit så långt med fiberprojektet att det börjar bli aktuellt för er att ta ställning till var i huset ni vill ha in fibern, så har vi uppdaterat hemsidan med tekniskt infromation om utrustning och dragning i hemmet.

  Den utrustning ni i slutändan kommer att få kan komma att skilja sig från den som används i våra referenser, men principen för dragning är densamma.

  Navigera er till Information ->
  Utrustning för att läsa mer.

  För den teknsikt intresserade så har vi även publicerat en lista med olika lösningar för bredband. TFF jobbar dock uteslutande med fibersatsning, men det är ändå intressant läsning som ger en bra uppfattning om begränsningar, kapacitet och möjligheter med de olika lösningarna.  

  Navigera er till Information -> Teknik för att läsa mer.

  Efter att ha erhållit lite frågor över e-post, så har vi även låtit utöka vår lista med Frågor och svar. 
  Kika gärna där och se om ni hittar svar på era frågor. Om ni inte gör det, var vänlig kontakta någon i styrelsen så gör vi vårt bästa för att besvara er fråga så snart som möjligt. Genom att göra detta så förbättrar ni vår FAQ lista och således bidrar till att hjälpa andra som eventuellt kan tänkas gå med samma/liknande funderingar. 

 • Grävningen är i full gång

   

  Mycket har hänt i fiberprojektet, även om det varit väldigt tyst här på hemsidan.

  Vid det här laget har nog alla noterat hur pinnar dykt upp överallt för utstakning av fibergrävning. Även GEAB har smitit in och planterat små orangefärgade EL- och Tele pinnar för att vi ska undvika att i misstag klippa någons kablar i grävningen.

  Det är inte bara utstakningen som är klar, även grävningen är i full gång och det är i sig en stor milstolpe i vårt fiberprojekt.

  För dig som ännu inte tagit ställning till vart ni vill ha in fibern, börja redan nu att tänka igenom detta så att det hela går smidigt när det är dags att gräva hemma hos dig. Staka ut pinnarna på tomten fram till huset där ni vill att fibern ska gå in.

 • Tingstäde Fiber informationsblad 2013-04-12

  Informatio 2013-04-12

  Kallelse årsstämma 2013-04-28

  Välkommen till årsstämma för Tingstäde fiber ek.för Söndagen den 28 april, kl 15:00.

  Plats: Militärmuseet i Tingstäde.

  Föredragningslista bifogas.

  Föreningen bjuder på fika

  icon TFF Dagordning årsstämma 2013-04-28 (320.23 kB)


  Kallelse extra årsstämma 2013-04-28

  Med anledning av föreslagen stadgeändring på §6 i stadgarna, kallar vi härmed till extra årsstämma Söndagen den 28 april, kl 16:00 samma plats som ovan.

  Passa på tillfället att rådfråga Roma Tv och antennteknik som finns på plats.

  Välkomna önskar styrelsen

 • Tingstäde Fiberförening

  Redogörelse för arbetet med uppstart av fiberförening

  Vi började med ett informationsmöte med Anne Ståhl Mousa den 5 mars 2012, för att kunna få en inblick i vad det var för någonting som vi gav oss in i.
  Vi= Kjell Skalberg, Rikard Widen, Tomas Pettersson, Gunnar Hederstedt, Mattias Ringbom, Steve Nilsson, Michael Ståhl Mousa, och Ulf Andersson.

  Senare har Ivar Lindstedt och Didrik Andersson anslutit på möte nummer två,

  Didrik och Ulf har varit på Lövsta  den 7 mars 2012 och där fått information om bredbandsprojektering och arbetet runt detta. Där knöts också en del kontakter inför kommande projektering. Vi har haft ytterligare en sammankomst den 28 mars 2012, tillsammans med representanter för en av företagen som sköter projektering av nätet bl a.

  Där lades en grund för framtidens arbete med fiberföreningen som bör utföras i en form av ekonomisk förening, lättare hantering vid stämmor etc. 

  Tingstäde fiber. ek.för.  

  Föreningen söker via olika vägar bidrag till uppstart av projektet, Leader Gotland, Region Gotland, Telia. Alla dessa kan bidra på olika sätt.

  Startstöd för föreningen via Leader= upp till 15 000 kr
  Region Gotlands bredbandssatsning =2000 kr/ anslutning-hushåll
  Bidrag från Telia =4800 kr /anslutning-hushåll
  (under förutsättning att ett 10 årigt avtal tecknas  mellan Fiberföreningen och Telia)

  Kjell  har arbetat fram en ansökan till startstöd vid Leader, Rikard har fixat med utskrifter av kartmaterialet,  Rikard och Ulf har utformat  informationsblad och nålat upp intressenterna på kartan, och inte minst har Ivar varit allas vår utdelare av informationsmaterialet till postlådorna.
  Steve och Ivar har jobbat aktivt med värvande av intresserade sockenbor.

  Kostnaderna tillhörande detta projekt är alltid intressanta men kan inte riktigt bedömmas fullt ut ännu.
  De kalkyler som finns ger en ganska bra bild av kostnaden per hushåll, men vi jobbar för fullt med att få fram en ”riktig” kostnadsbild. (som vi kan stå för)
  Vi vill också påminna om att bankerna har goda finansierings alternativ om detta behövs.

  Vid stormötet den 22 april 2012 i Gazeliegården, kom en skara intresserade (60 talet) sockenbor för att skaffa mera information från ett par av företrädare från föreningar som allaredan har kommit igång.

  Stefan Johansson Grötlingbo fiber och Kaj Liljegren Hejnum Bäl fiber informerade och på ett  alldeles utmärkt sätt fångade de församlingens intresse, många  var skratten och frågorna.

  På mötet i Gazeliegården ställdes frågan om gruppen skulle gå vidare med arbetet och om vi skulle bilda en ekonomisk förening som arbetar vidare, frågan besvarades med ett  JA!

  Nu återstår bara att sjösätta detta stora arbete, det kommer att generera mycket arbete men jag är övertygad att vi kommer att fixa detta, genom att det är så många som vill ha bredbandsanslutning i denna form.

  Ulf Andersson 

  Ordförande i interimsstyrelsen

Annonsplats

BME - Webbyrå

BME - Webbyrå

Vi bygger hemsidor som passar dina behov - allt från enkel presentation till avancerad e-butik. Vi utför alla uppdateringar utan att krångla till det. Inga komplicerade avtal och alltid till ett fast...

Läs mer

Lummelunda Paintball

Lummelunda Paintball

Är du uttråkad och rastlös? Behöver du lite mer action i tillvaron? Då kanske paintball kan vara något för dig! För dig som inte visste det så har vi Gotlands kanske...

Läs mer

Kaffewelt

Kaffewelt

Kaffewelt tar den europeiska kafferevolutionen till Sverige! Vi säljer kaffeautomater med portionsförpackat kaffe med fokus på Philips Senseo®. Vår ambition är att sprida Senseo® konceptet till Svenska hushåll och arbetsplatser, tillsammans med...

Läs mer

Sponsorer & samarbetspartners

Region-gotland-375Leader GotlandTelia

Go to top