Filter
 • Sätta upp Anslutningsboxen

  Hej fibervänner,

  Nu var det ett tag sedan ni senast hörde från oss.
  Som ni säkert noterat så har det rullat på väldigt bra med grävningen i vår socken, de flesta av oss har även hunnit få besök av maskin för tomtgrävning. 
  AB Schübergs Gräv & Schakt är inte långt ifrån att färdigställa hela grävningen och detta innebär att blåsning och svetsning av fibern börjar närma sig.
  Detta innebär att vi som har fått vårt kanalisationsrör draget fram till huset, ska se till att sätta upp våra anslutningsboxar så att allt står redo då de kommer för att blåsa och svetsa vår fiber. Se till att boxarna är uppe till vecka 32, senast vecka 33. 

  Instruktioner för installation av er Anslutningsbox

  anslutningsbox bild1

  Anslutningsboxen ska sitta på utsidan av huset. Höjd från mark 0,5- 1,5 m.
  Slangen bör fästas mot väggen med klammer, för att undvika att den rör sig och skadar fibern. Om slangen dessutom sitter i ett utsatt läge är det lämpligt att montera ett extra skydd, t.ex. en kabelränna eller "halvrör" i plåt (hela vägen upp till boxen).
  Söktråden från varningsnätet skruvas fast i klammer eller knyts runt slangen.

  anslutningsbox bild2

  Borrar hål genom väggen, hålet skall slutta utåt. Skär bort den inre delen av gummitätningen och för igenom VP-röret (12mm). Klipp röret så att det inte sticker fram inne i anslutningsboxen (dock genom tätningen!) och slipa ner eventuella vassa kanter. Sätt dosan över hålet, så hållet kommer från ovansidan in mot anslutningsboxen. 

  Linda försiktigt upp 2m (ca 5 varv) av den vita fiberkabeln i anslutningsboxen. Stäng därefter den inre vindan och locket utan att klämma fibern. 

  Monter svart slang/kanalisationsröret in i anslutningsboxen. Skruva år skruvarna (känn gärna efter så att slangen sitter ordentligt) och lägg den svarta gummipackningen på plats innan locket stängs.

  anslutningsbox bild3

  Mät avståndet mellan hålen genom väggen och där mediaomvandlaren skall placeras för att vara säker på att fiberkabeln räcker. Tänk på att några meter av fibern krävs till anslutningsboxen på utsidan av huset, samt även i omvandlarens vinda.

  I standardpaketet ingår 10m fiberkabel med en kontakt i ena änden. Denna kabel går att byta ut till 20m eller 50m om det skulle behövas. Ta kontakt med TFF, så beställer de åt er.

  I paketet ingår även små spikklammer som används för att sätta fast fibern längs väggen. Lämpligt är att dra den längs golvlist eller liknande. Tänk på att inte böja fibern för kraftigt (inte skarpare än en snusdosa) och att absolut inte knäcka den. Om media omvandlaren placeras i direkt anslutning till hålet genom väggen skall 50cm av fibern sparas.

  Det finns detaljerade instruktioner för installation av er anslutningsbox som kom tillsammans med boxen. 

  anslutningsbox bild4

 • Tingstäde Fiber informationsblad 2013-07-11

  Hej fibervänner!

  Ladda ner vårt informationsblad och ta del av hur projektet rullar på.

  icon Tingstäde Fiber informationsblad 2013-07-11 (329.5 kB)

Annonsplats

BME - Webbyrå

BME - Webbyrå

Vi bygger hemsidor som passar dina behov - allt från enkel presentation till avancerad e-butik. Vi utför alla uppdateringar utan att krångla till det. Inga komplicerade avtal och alltid till ett fast...

Läs mer

Lummelunda Paintball

Lummelunda Paintball

Är du uttråkad och rastlös? Behöver du lite mer action i tillvaron? Då kanske paintball kan vara något för dig! För dig som inte visste det så har vi Gotlands kanske...

Läs mer

Kaffewelt

Kaffewelt

Kaffewelt tar den europeiska kafferevolutionen till Sverige! Vi säljer kaffeautomater med portionsförpackat kaffe med fokus på Philips Senseo®. Vår ambition är att sprida Senseo® konceptet till Svenska hushåll och arbetsplatser, tillsammans med...

Läs mer

Sponsorer & samarbetspartners

Region-gotland-375Leader GotlandTelia

Go to top