Filter
 • Tingstäde Fiber informationsblad 2013-03-11

  Information 2013-03-11

  Hej fibervänner

  Nu behövs lite information om hur arbetet med fiber satsningen går.

  Och det går framåt, vi kan med glädje informera om att styrelsen har i dagarna lämnat iväg till projektering av ”kanalisationen” som det så vackert heter, dvs sträckningen av röret som fibern ska blåsas in i. Vi ser med stor förväntan fram emot att anbuden från de företagen som sysslar med detta arbete ska komma in, för då ser vi om vi ligger rätt eller fel i budget.

  Men ännu återstår en lång vandring innan vi kommer att se det färdiga arbetet.

  • Miljöprövning
  • Granskning med fokus på att vi inte gräver rakt igenom något gravfält
  • GEAB s ledningsnät
  • Regionens VA nät ( där har vi fördel av att ha folk på rätt ställe)

  Vi kommer nu att lägga fokus på att få till en upphandling på gräv entreprenadet, och där hoppas vi få tillgång till ett flertal hugade entreprenörer.

  Vi måste också naturligtvis se till det att vi får tillgång till bästa teknik i förhållande till det arbetet som ska utföras.
  Dvs vi ska ha rätt maskin till rätt arbete, det är skillnad på tomtmark och på åkermark . Vi ska inte skapa mer arbete för återställningen än vad som är nödvändigt.

  Ja det om detta
  Vi påminner om markavtal och anslutningsavtal. Du som har lämnat/skickat in behöver inte fundera på detta någonting mera, och skulle det så vara så kommer någon av områdesanvariga att ta kontakt.

  Nu till en stor fråga:

  Vi kommer att skicka ut fakturor på insatsbeloppet inom kort.
  Vi har diskuterat detta tillsammans med revisorerna och kommit fram till att det är enklare att följa betalningarna och lättare för kassören att bokföra in mot rätt betalare.
  Du som redan har gjort din inbetalning kommer att få en faktura för bokföringens skull, men den kommer att vara kvitterad av kassören och kan lämnas utan åtgärd, då betalning redan är gjord.

  Styrelsen återkommer med datum för årsmöte i föreningen, som planeras att ske under andra halvan av April månad

  Styrelsen för TFF

  Ulf Andersson (ordf)

Annonsplats

Lummelunda Paintball

Lummelunda Paintball

Är du uttråkad och rastlös? Behöver du lite mer action i tillvaron? Då kanske paintball kan vara något för dig! För dig som inte visste det så har vi Gotlands kanske...

Läs mer

Kaffewelt

Kaffewelt

Kaffewelt tar den europeiska kafferevolutionen till Sverige! Vi säljer kaffeautomater med portionsförpackat kaffe med fokus på Philips Senseo®. Vår ambition är att sprida Senseo® konceptet till Svenska hushåll och arbetsplatser, tillsammans med...

Läs mer

BME - Webbyrå

BME - Webbyrå

Vi bygger hemsidor som passar dina behov - allt från enkel presentation till avancerad e-butik. Vi utför alla uppdateringar utan att krångla till det. Inga komplicerade avtal och alltid till ett fast...

Läs mer

Sponsorer & samarbetspartners

Region-gotland-375Leader GotlandTelia

Go to top