Filter
 • Tingstäde Fiber informationsblad 2014-08-25

  Information

  Vi har nu haft ett möte med BRS network som nu startat blåsningen av vår t fibernät. Det består av olika delar med olika grov fiber. Stamlinjen från noden till de olika skåpen är grövre och det är den de börjar med vilket i sin tur beror på att det är olika verktyg så det är rationellare att ta det först även om de får åka lite fram o tillbaka. Om någon veckor börjar de sedan att blåsa från skåpen och ut till resp fastighet.

  Ni måste tillse

  • Att den vita dosan är monterad på utsidan och att den medföljande fibern är den längd ni behöver på insidan* + 50 cm och minst 2 m på utsidan. Överbliven tråd kan hänga utanför dosan.
  • Ni som inte satt upp dosa måste göra det omgående för att slippa extrakostnader.
  • Montera fast slangen i dosan enligt anvisning och ev. kabelskydd.
  • Viktigt är att det inte återstår grävningsarbete för det gör inte BRS.

  Det kommer att bli ett infotillfälle med Telia under septermber (kallelse kommer) då de redogör för hur det fungerar innanför väggen med telefon, tv och datorn samt vilket utbud som ingår och vad man kan köpa till.

  Ni som har telefon registrerad på firma ska göra om den till privat eftersom företag ej kan ha det kollektiva avtalet och företagsabonnemang handlar om stora pengar.

  Föreningen, BRS och Telia har nu uppfattningen att det finns ett fungerande nät i Tingstäde 2014-12-01 så nu får vi hålla alla tummar och tår att inget oförutsett inträffar.

  Den som har telia som leverantör av telefon behöver inte göra något då det förs över till fibern men ni som har annan operatör ska hos telia skaffa(ge dem) en fullmakt så de kan föra över ert tfnnummer till sig. Säg alltså inte upp abonnemanget för då blir ni av med ert nuvarande tfnnummer (se telia hemsida eller ring kundtjänst).

  Har man mail hos telia får rman behålla den. Har man andra ej webbaserade adresser måste man byta. Webbaserade funkar givetvis som tidigare.

  *Mediaomvandlaren bör placeras nära inkommande fibern och monteras på väggen (det är en ingång på baksidan så den kan med fördel monteras över ingångshålet men kom ihåg att den behöver el dock ej jordat. Om den placeras längre bort så måste fibern skyddas med rör eller kabelränna så att t ex katter inte får tag i den. Skulle det senare i livet visa sig att man vill flytta den så går det med skarvfiberkabel till en överkomlig kostnad.

  Med vänlig hälsning styrelsen

Annonsplats

Kaffewelt

Kaffewelt

Kaffewelt tar den europeiska kafferevolutionen till Sverige! Vi säljer kaffeautomater med portionsförpackat kaffe med fokus på Philips Senseo®. Vår ambition är att sprida Senseo® konceptet till Svenska hushåll och arbetsplatser, tillsammans med...

Läs mer

Lummelunda Paintball

Lummelunda Paintball

Är du uttråkad och rastlös? Behöver du lite mer action i tillvaron? Då kanske paintball kan vara något för dig! För dig som inte visste det så har vi Gotlands kanske...

Läs mer

BME - Webbyrå

BME - Webbyrå

Vi bygger hemsidor som passar dina behov - allt från enkel presentation till avancerad e-butik. Vi utför alla uppdateringar utan att krångla till det. Inga komplicerade avtal och alltid till ett fast...

Läs mer

Sponsorer & samarbetspartners

Region-gotland-375Leader GotlandTelia

Go to top